Spirit in Motion

Met veel plezier verdwaalde Rina eind jaren ’90 in de podiumkunsten, waar ze haar eerste stappen maakte als performer. Tussen 2010 en 2016 werkte ze bij verschillende dansscholen en theatergezelschappen, als dansdocent en later als choreograaf. Ze maakte dansstukken voor musicals als ‘The Addams Family’, ‘Fame!’ en ‘3 Musketiers’. Daarnaast speelde ze in diverse theaterstukken zoals ‘Mirad, een jongen uit Bosnie’ en ‘Blood Brothers’, geproduceerd door Greg&Baud Productions. Performen doet ze nog steeds graag; in het theater en in het bedrijfsleven als trainingsacteur.

Rina was vier jaar lang initiatiefnemer van programma ‘Blooming Talents’ danscoaching voor tieners. Samen met gastdocenten en choreografen verzorgde ze lessen in dans, choreografie, meditatie en ademhalingstechnieken. Meditatie werd al snel een vast onderdeel van al haar dans- en bewegingslessen, een gewoonte waarmee ze opgroeide.

Haar eigen ervaring met mantra meditatie breidde ze uit met studies in NLP, Laban Bewegingsanalyse, Neurologische Muziektherapie en I AM training.

In 2016 introduceerde ze haar eerste spirituele workshops voor kinderen, Tiny Wisdom Program (Chillen kun je leren) in het basisonderwijs. Een praktisch lesprogramma in de klas waarbij kinderen vanaf groep drie op laagdrempelige wijze leren mediteren en affirmeren. Een jaar later bracht ze haar tweede programma naar de zorg, speciaal voor kinderen en hun ouders. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht introduceerde als eerste kinderziekenhuis in Nederland een spiritueel programma aan haar patiënten.

Rina is als ‘chilljuf’ verbonden aan verschillende ziekenhuizen, klinieken en scholen. Haar openheid en humor maken haar een geliefd docent bij kinderen.

Over Rina

“I have just three things to teach: simplicity, patience, compassion. These three are your greatest treasures”