Tiny Wisdom Program

Tiny Wisdom Program werd in 2017 opgericht door Rina Kamta, en begon als een reeks workshops voor kinderen in het basisonderwijs. Tiny Wisdom, ook wel ‘Chillen kun je leren’ genoemd, richt zich op holistisch welzijn, educatie en programma-ontwikkeling voor onderwijs- en zorginstellingen. Rina is als gastdocent (chill juf voor jonge kinderen) verbonden aan scholen, ziekenhuizen en organisaties gericht op zorg en welzijn.

Het schoolprogramma draagt bij aan de mentale gezondheid van kinderen. De zogeheten ‘chill box’ die Rina op maat ontwikkelt, wordt gevuld met onder meer praktijklessen en instructievideo’s, die door leerkrachten en kinderen direct gebruikt kunnen worden in de klas. Een belangrijk component is spiritueel bewustzijn die kinderen leert om sterk(er) in hun schoenen te staan.

Tiny Wisdom in de zorg is een individueel programma gericht op jonge patiënten en hun ouders/verzorgers. Naast ontspanning en afleiding, leren kinderen hoe ze onaangename gevoelens en emoties kunnen loslaten in de soms complexe ziekenhuissituatie, en bied Rina spirituele steun in de palliatieve fase van ziekte.

{

Annemieke Broere: leerkracht OBS Koningin Wilhelmina, Lekkerkerk

Voor mij een nieuwe, bijzondere ervaring; chillen in de klas. Kinderen die bewust leren omgaan met hun ademhaling, en met hun ogen dicht leren ontspannen op muziek. Ook het elkaar aanraken ging zo rustig en respectvol, dit had ik van te voren niet kunnen denken. Jouw rust heeft bijgedragen tot dit succes, Rina. Jouw lessen hebben zeker een toegevoegde waarde, nogmaals bedankt!

“Children see magic because they look for it”

Chillen kun je leren | Tiny Wisdom Program
Chillen kun je leren | Tiny Wisdom Program
Chillen kun je leren | Tiny Wisdom Program

Tiny Wisdom in het bedrijfsleven

{

Diane van Veen, Gispen

Rina heeft diverse meditatieworkshops gegeven voor de collega’s bij Gispen. De workshops zijn erg goed bevallen bij iedereen die eraan deel heeft genomen. Het voelde in het begin wat ongemakkelijk om met je collega’s in een ruimte te zitten met je ogen dicht en op je ademhaling te focussen maar Rina stelde alle deelnemers op hun gemak. Ze leidde de workshops heel rustig en duidelijk. Ik was erna heel ontspannen en pas sommige oefeningen nog wel eens toe. Ik raad deze workshops zeker aan voor iedere werkgever die zijn werknemers handvatten voor focus en ontspanning wil geven.

Wat deelnemers zeggen

{

Lieve Rina, ikzelf en mijn twee kleinzoontjes van 5 jaar en 8 jaar willen jou in volle liefde in de bloemetjes plaatsen. Ik hun oma en mijn rakkers hebben er dol van genoten. Ze hebben heel de meditatie aan hun mama vol fierheid verteld en uitgetekend in felle kleuren. Vol magie die in hun hartje reeds aanwezig is. Dank je wel super gedaan, ze sturen jou 1000 kusjes en kijken uit naar de volgende. Ze hebben zoals hun oma afgesloten met de ‘Ik hou van jou’. Namasté!

{

Hoi Rina, dankjewel voor de meditatie. Ik was eerlijk gezegd nog niet zo goed in mediteren (ik vond het erg moeilijk om mijn gedachten er gewoon te laten zijn), maar het is me deze keer beter gelukt dan mijn vorige pogingen. Een bijzondere ervaring, dankjewel!

{

Heel erg bedankt voor deze prachtige kans. Erg waardevol in deze tijd. De kindjes van mijn klas (8 jaar) zijn het niet gewend om te mediteren. Ik leer ze op dit moment stil worden en contact te maken met hun hart. Dan openen we ons hart naar elkaar. Dit ‘ritueeltje’ ga ik stilaan uitbreiden met de woorden uit jouw meditatie en hoop zo de kinderen te laten voelen wat mediteren met hen doet.

 

{

Je hebt een fijne rustgevende stem en ik vind echt dat jouw werk zo veel meerwaarde geeft aan het loslaten en accepteren van dingen in het leven. Vooral voor kinderen in het ziekenhuis begrijp ik de noodzaak en ik vind het geweldig dat je hen die rust wilt leren ervaren.

{

Dankjewel voor de fijne chill lessen in onze klas. Ik merkte dat ik het zelf best spannend vond, maar ik zie hoe de kinderen reageren op de oefeningen en dat maakt mij stiekem heel trots. Daar heb jij aan bijgedragen Rina, nogmaals dank hiervoor.

{

Lieve Rina, zo mooi jouw kindermeditatie. Ik ging er helemaal in mee en ik weet zeker dat de kinderen er ook van genieten. In de hangmat met alle regenboogkleuren. Dankjewel!

Tiny Wisdom in de zorg

{

Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht

Chillen in het WKZ is een mooie, nieuwe ingang om kinderen en ouders even te laten ontspannen en de soms ingewikkelde ziekenhuissituatie even te vergeten. Voor kinderen die in een ziekenhuis liggen kan het soms moeilijk zijn om de gedachten te verzetten of in een voor hun spannende situatie, rustig te blijven. Chillen kun je leren maakt dat wel mogelijk en tegelijkertijd leren de kinderen om te gaan met alles wat er speelt in een ziekenhuis gedurende hun verblijf.

Tiny Wisdom Program is onderdeel van Raspberry Bloom