Selecteer een pagina

Chillen kun je leren

 

Mediteren. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Ik heb het geluk gehad met meditatie te zijn opgegroeid.

In 2013 startte ik mijn eerste reeks meditatie workshops ‘Huisgemaakte Meditatielessen’ voor tieners, die ik uiteindelijk als praktisch leerpakket naar het basisonderwijs bracht. Hier werd het omgedoopt tot ‘Chillen kun je leren’ en ‘Chilljuf’ (Tiny Wisdom Program).

In 2017 lanceerde ik een speciale versie voor de zorg, onder meer in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Als docent en coach verzorg ik hier individuele workshops/sessies en coaching voor jonge patiënten.

Naast emotionele en mentale steun, brengt ‘Chillen kun je leren’ ook troost, plezier, inspiratie en ontspanning.

Voor mij een hele nieuwe, bijzondere ervaring; chillen in de klas. Kinderen die bewust leren omgaan met hun ademhaling, en met hun ogen dicht leren ontspannen op muziek. Ook het elkaar aanraken, masseren ging zo rustig en respectvol dit had ik van te voren niet kunnen denken. Jouw rust heeft zeker bijgedragen tot dit succes, Rina. Jouw lessen hebben zeker een toegevoegde waarde, nogmaals bedankt!

Annemiek Broere

leerkracht KW-school, Lekkerkerk

Na een pilot van drie maanden koos het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor mijn Chillen kun je leren programma. Over onze samenwerking werd dit persbericht gepubliceerd.

Benieuwd hoe Chillen kun je leren in de praktijk gaat? Bekijk dan hieronder een korte film die in samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis werd gemaakt.