Chillen kun je leren

Mediteren. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Ik groeide op met meditatie en gaf jaren later mijn eerste meditatieles aan tieners. Uiteindelijk voegde ik meditatie toe aan al mijn danslessen.

In 2016 introduceerde ik mijn programma Chillen kun je leren aan het basisonderwijs; een praktisch leerpakket voor kinderen vanaf zes jaar. Kinderen krijgen op laagdrempelige wijze spirituele lessen die bestaan uit onder meer mindfulness-oefeningen en meditatie.

Naast het onderwijs werk ik als gastdocent (chilljuf) in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Voor mij een hele nieuwe, bijzondere ervaring; chillen in de klas. Kinderen die bewust leren omgaan met hun ademhaling, en met hun ogen dicht leren ontspannen op muziek. Ook het elkaar aanraken, masseren ging zo rustig en respectvol dit had ik van te voren niet kunnen denken. Jouw rust heeft zeker bijgedragen tot dit succes, Rina. Jouw lessen hebben zeker een toegevoegde waarde, nogmaals bedankt!

Na een pilot van drie maanden koos het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor mijn Chillen kun je leren programma. Over onze samenwerking werd dit persbericht gepubliceerd.

Benieuwd hoe Chillen kun je leren in de praktijk gaat? Bekijk dan hieronder een korte film die in samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis werd gemaakt.